UX House is space designed to evoque a specific feeling or sensation. The feelings or sensations chosen for UX House were tranquility, peace, and harmony. These feelings came to life thorough the creation of a space that allowed the user to interact comfortably with nature.
          Because of its simple geometry, the house was able to be digitally fabricated. Its shaoe consisted of a simple cube, split diagonally through the middle, that would easily open and close. Half of the cube had a closed facade, made of concrete solid walls, which allowed for privacy and intimacy. The other half would be made of a pattern that allowed nature and sunlight to easily and organically enter the house. 

          The open facade was made out of a pattern. This pattern was altered at certain areas, to create voids that allowed the natural elements to enter. The pattern was present in the roof, floor and side walls of the house to allow the user to look up and see the sky, to look down and see the ground, and to see both sides and see the trees. At that moment, the house became transparent and allowed nature to take over. 

          The mechanism by which the house opened or closed would be a simple system of rails and wheels that allowed for smooth movement. Allowing the house to be able to open and close as the user pleased, created interesting spaces, like closed intimate spaces with one large opening, multiple entrances or areas in the house, and long hallways that would alter the circulation in the space. 

          Another goal of UX House was to be able to be digitally fabricated. Below, is a mock up at a larger scale, that includes a sample of how the pattern in the open facade occurs, and how the mechanism for the opening and closing of the house works. Both of these processes were tested and completed by using 3D printers to print the many components of the house, and then assembling them.